top of page
Marlo Farms Logo

MW DE WET EN SEUNS

BOERDERY

In 1979 het Marthinus de Wet en sy vrou Anette die familieplaas van Marthinus se pa in Palmietfontein gekoop. Handeldrywend as MW de Wet Boerdery het hulle met 'n verskeidenheid groente en vrugte in Polokwane begin boer.

Teen 2003 het Marthinus se twee seuns, Louis en Kobus, by die familiebesigheid aangesluit. Die agribesigheid het ontwikkel tot MW de Wet en Seuns Boerdery. Die boerdery het hoofsaaklik gespesialiseer in tamaties en 'n plaas in Waterpoort gekoop vir die winterproduksie van hierdie produkte, asook vir die uitbreiding van soetrissies en spanspek.

Teen 2013 is Naboomspruit (Mookgopong) gekoop om ons vermoë om vrugte en groente die hele jaar deur te voorsien te verhoog. Die implementering van streng gehaltebeheer- en higiënemaatreëls by elk van hierdie inrigtings het daartoe gelei dat Marlo Farms 'n hoë standaard van produkte aan die verbruiker kan lewer.

Ons is in 'n gesamentlike onderneming met plase in die omliggende omgewing om deur die jaar kool te lewer, asook 'n vennootskap met Minnaar Boerdery om Minlo-sampioene te produseer.

Ons plant twee spesies Roma tamaties, wat ons die hele jaar voorsien, en soetrissies in vier kleure - groen, geel, oranje en rooi. Hierdie soetrissies word ook die hele jaar gegroei. Ons produseer spanspekke, en spesialiseer in groen en oranje spanspek.

Om by die lys van ons vars vrugteprodukte te voeg, is die nuwe vier kultivarreeks appels wat ons in 2017 bemeester het. Ons kan met trots sê dat Marlo Appels die eerste en varsste appels van die appelsieseisoen is. Ons appelboorde wat 'n paar jaar gelede gevestig is, is op die Polokwane- en Naboomspruit-plase geleë, waar oes vanaf die einde van November jaarliks ​​plaasvind.

Op die somerplase - Polokwane en Bochum plant ons tamaties en soetrissies met aanplantings in Augustus tot November met die piekoestyd vanaf einde November tot Mei. Op die winterplaas - Waterpoort, plant ons spanspekke in die somer tot Mei. In Januarie begin ons tamaties en pepers plant vir die oes in die wintermaande.

By MW de Wet en Seuns doen ons deurlopende proewe op die land met verskillende variëteite van elke gewas om vas te stel of daar enige nuwe reekse is wat óf beter opbrengs lewer of beter vrugte dra vir ons streek en temperatuur. Dit is belangrik dat ons ontwikkel soos die natuur ontwikkel, om een ​​van die voorste verskaffers van vars groente en vrugte in die Suid-Afrikaanse mark te bly.

DIE STEUNPILAAR VAN
MW DE WET EN SEUNS

Hierdie afdeling is die mees arbeidsintensiewe eenheid. In die hoogseisoen het MW de Wet and Seuns 900 personeel op vier verskillende plase. 310 is permanente werkers terwyl die saldo seisoenale personeel van omliggende gemeenskappe is, wat gedurende die oesseisoen werk.

Alhoewel ons daarna streef om die nuutste tegnologie te implementeer wat baie dele van ons produksie verbeter, is ons nog steeds sterk afhanklik van die hardwerkende hande van ons personeel. Ons kan nie die menslike element in ons operasie vervang nie, aangesien hierdie vorm van noukeurige saai, versigtige oes en hoë standaarde van gehaltebeheer uitstekende resultate lewer.

Ons volg 'n ses maande vaardigheidsontwikkelingsprogram wat 'n groep werkers op 'n slag op pakhuisvaardighede fokus, en 'n plantontwikkelingskursus word ook geïmplementeer. Hierdie vierjarige kursus leer student die basiese beginsels van plant- en boerderyvaardighede; die grondslae van wat 'n plant benodig vir groei en ontwikkelling; en nadat die nodige eksamens geslaag is, kan leerders kwalifiseer met 'n diploma.

Ons voorsien ook deurlopende opleiding deur die loop van die jaar vir gesondheids- en veiligheidsbewustheid, rekenaarvaardighede en die gebruik van toerusting soos vurkhysers en trekkers.

GEEN KOMPROMIE OP KWALITEIT BY
MW DE WET EN SEUNS

Met ons jare se ondervinding in die groei van groente en vrugte in Suid-Afrika, val ons nie in gevaar om die varsste produkte te lewer nie. Ons maak nie gebruik van enige skadelike chemikalieë wat nadelig kan wees vir die kwaliteit van ons opbrengs nie. Ons produkte word gereeld getoets om te bevestig dat ons die korrekte hoeveelheid plaagdoders gebruik wat nie skadelik vir die produkte of die publiek is nie.

 

Met elke nuwe seisoen stuur ons monsters van ons produkte na laboratoriums regoor die land om te verseker dat ons die perfekte hoeveelheid kunsmis benodig wat deur die grond en plante benodig word. Op grond van hierdie aanbevelings wat deur die wetenskaplikes aan ons gegee word, gebruik ons ​​'n kombinasie van organiese en kommersiële bemestingstowwe en volg hulle riglyne noukeurig. Deur gebruik te maak van tensiometers - 'n meetinstrument wat die hoeveelheid water wat in grond voorkom, bereken, kan ons ons grond korrek natmaak sonder om te min of te veel te gee.

 

Produkte verbou by MW de Wet en Seuns word versigtig deur ons werkers geneig. Wanneer die tyd reg is, neem hulle die grootste sorg in die oes van die vrugte en groente om te verseker dat daar minimale kneusplekke en skade aan die produk voorkom.

GROENTE
Marlo Farms Icon

GROEI GROENTE

DEUR MARLO FARMS

Marlo Tomato Icon
Roma Tomatoes Logo

Ons plant twee variteite Roma tamaties, ook bekend as Jam tamaties. Die tamaties word geplant onder skadunette met drupbesproeiing op die somerplase - Palmietfontien en Bochum, van Augustus tot November. Hierdie plantasies word beskerm teen die harde elemente voordat hulle gereed is om einde November tot Mei geoes te word. Vir winterproduksie word op die Waterpoort plaas geplant as gevolg van die hoer temperature, selfs gedurende die koeler maande. Hier begin tamatie aanplantings later in die seisoen - Februarie - en word geoes van Junie tot November. Die groei van hierdie tamaties word oor die drie areas versprei om om volhoubare voorsiening vir die verskillende markte en kopers te verseker.

Die korekte kunsmis word toegedien deur van drupbesproeing gebruik te maak. Byekorwe word aangewend om bestuiwing van die plant aan te moedig wat daartoe lei dat dit meer vrug dra. Daarna word seisoenwerkers gebruik om die tamaties op die regte stadium van rypheid te oes en na die Pakhuis in Polokwane geneem. Hier word die tamaties gegradeer deur 'n tamatiepaklyn, volgens hul verskillende groottes en kleure. Hierdie tamatiepaklyn neem 12 foto's per tamatie en besluit in watter grootte en kleur kategorie dit val.

Ons maak gebruik van 'n outomatiese Pak and Sakkies Masjiene wat grootliks gehelp het om die gehalte en voorkoms van ons produkte te verbeter wat die mark bereik. Gedurende die hoogseisoen word tamaties daagliks aan verskeie markte gelewer.

Slegs die beste kwaliteit Roma-tamaties word na die mark gestuur - die produkte wat van substandaard is, word teen 'n laer prys verkoop vanaf die plaas na kleiner gemeenskapsverkopers.

RomaTomaties
Marlo Farms Pepper Icon
Marlo Farms Bell Pepper Logo

Soetrissies word gekweek onder skadunette, om hulle te beskerm teen die elemente, of in temperatuur beheerde kweekhuise. Soetrissies word vanaf Augustus tot November op die somerplase - Palmietfontien en Bochum geplant en groei ongeveer drie maande voordat hulle gereed is om einde November tot Mei geoes te word. Vir die winterproduksie word aanplantings op die Waterpoortplaas gedoen weens die hoer temperatuur selfs gedurende die koeler maande. Hier begin die plant van soetrissies later in die seisoen - Februarie - en word geoes van Junie tot November.

Ons plant vier verskillende variëteite - groen, geel, oranje en rooi.

Hierdie plante verduur drie maande se presiese groei, deur die korrekte kunsmis te gebruik en van drupbesproeiing gebruik te maak. Byekorwe word aangewend om bestuiwing van die plant aan te moedig. Terwyl dit in die kweekhuise is, word hierdie soetrissies versorg deur personeel wat opgelei is om hulle op die regte stadium en rypheid te oes. Hulle word dan met die hand geoes en na die Pakhuis in Polokwane geneem. Hier word hulle deur werkers volgens vorm, kleur en grootte gesorteer en word verpak in verskillende grootte boksies of sakkies. Enige misvormde rissies word verkoop aan die plaaslike gemeenskapsmark teen 'n laer prys.

Tans beweeg ons van grondaanplanting na ‘n meer hidroponies stelesel, in sakke in die kweekhuise. Sommige van die voordele van die hidroponiese stelel sluit in; beter resultate met betrekking tot bemesting; moontlike hoër opbrengs, koste-effektiwiteit en waterbesparing.

Rissies
Minlo Mushrooms Icon

MINLO SAMPIOENE

Minlo-sampioene is 'n gesamentlike onderneming tussen Marlo Farms en Minnaar Boerdery.

Sampioene is baie sensitief vir temperatuurveranderinge en moet in die korrekte toestande gegroei word, afhangende van die groeistadium. As gevolg hiervan is die eerste hoë-tegnologie-sampioenaanleg in 2017 op die Polokwane-plaas gebou. Hier word drie tipes gekweek - wit en bruin knoppiesampioene en groot braaibampioene. Teen die einde van 2017 is 'n komposaanleg gebou om te voldoen aan die vraag na kompos wat nodig is om die varsste sampioene die hele jaar deur te verseker.

Minlo-sampioene word gekweek onder streng laboratoriumtoestande en geoes in 'n gesteriliseerde en kwaliteit beheerde omgewing. Slegs opgeleide personeel mag die area binnegaan, en streng higiënepraktyke word gevolg. Hierdie sampioene word met die hand gepluk, skoongemaak met 'n luggeweer, verpak en toegedraai op dieselfde perseel. Van daar af word die produk op dieselfde dag versprei na klein en groot handelaars.

Minlo shampioene
Marlo Vrugte
Marlo Farms Fruit Icon

VRUGTE AANPLANTINGS
BY MARLO FARMS

Marlo Apples Icon

MARLO APPELS

'n Visie om die mark met die eerste en varsste appels van die seisoen te verskaf, is in 2015 gebore met die plant van appels op Palmietfontein (Polokwane) en die uitbreiding van meer boorde in Naboomspruit. 'n Nuwe verskeidenheid' Afri Apples ', ontwikkel deur' Culdevo 'wat wonderlik groei in ons omgewing, het ons in staat gestel om die eerste appels van die seisoen te oes. Hierdie 'low chill'-verskeidenheid het nie dieselfde koue-eenhede-vereistes soos ander variëteite wat meestal in die Kaap geplant word nie.

Ná vier jaar se groei is die eerste oes afgehaal in Desember 2017. Marlo Apples word gepluk deur personeel wat opgelei is om hierdie vrugte uitstekend te kies sonder om dit te beskadig, en versigtig te pak in sakke. Hierdie unieke, vierkantige sakke word gedra deur die plukker wat die sak vul en dan die geoesde appels in kratte pak. Die sakke word met hakies aan weerskante vasgemaak en die onderkant van die sakkie oopgemaak sodat die appels liggies in die houers kan rol om te verhoed dat dit kneus, voordat dit na die pakhuis vervoer word. Dit word dan tot 'n sekere temperatuur afgekoel voordat dit verpak word deur die verpakkingsmasjien, wat op lae spoed ingestel word om skade aan die vrug te voorkom. Daarna word dit volgens die grootte in bokse of sakkies verpak en na die koelkamer teruggeneem voordat hulle na die markte gaan.

Die Pakmasjiene en Appelgradering sal die eksponensiële groei van Marlo Apples in 2018 wees. Hierdie toerusting is spesiaal ontwikkel vir appelverpakking en verseker minimale skade aan die vrugte.

Marlo Apples het vier verskillende variëteite: 'Blush', 'Glow', 'Rose' en 'Star' en terwyl die gebruik van byekorwe die bestuiwing van hierdie nuwe kultivars aanmoedig, skep ons 'n volhoubare omgewing rondom hierdie eerste vars appels van die seisoen.

Minlo Apples1
Marlo Farms

Ons wil graag van u hoor… kontak ons ​​by MW de Wet en Seuns met enige vrae of kommentaar.

bottom of page